5 Haziran 2014 Perşembe

Almanya Vizesi Almak İsteyen Öğretmenler

Almanya Vizesi Almak İsteyen Öğretmenlere Yol Gösteren Bir Rehber Yazmak İstedim.
Öncelikle Bu Yeşil Pasaportu Olmayan Öğretmenler İçin Tasarlanmıştır.Yeşil Pasaport İşlemlerini Çok Fazla Araştırmadım.Yeşil Pasaportu Olan Öğretmenler Bunu Araştırabilir.

Aşağıdaki İşlemler İçin Gideceğiniz Tarihe 1 ay öncesinden başvurmanızda yarar var.Çünkü konsolosluk işlemleri 10 gün veya daha fazla sürebilir.

Öncelikle Okulda Yapılacak İşlemler:

1.Görev Yeri Belgesi Alınız.2 adet ( 1 tanesi yedek sizde duracak ), Okul Müdürüne Onaylatınız.
2.Son 3 Aylık Maaş Bodrosu Çıkarınız. Bu Okulun Memuru Sizin İçin İnternetten Çıktısını Aldığında Sizin Bunların Hepsini Okul Müdürüne Onaylatmanız Gerekecek.
3.Okul Müdüründen İzin Belgesi Şeklinde Bir Form Alınız.Bunun İçin Sizin Okula Bir Dilekçe Yazmanız Gerekecek.

Dilekçe Söyle Yazılabilir. 


Okulunuzda ........................öğretmeni olarak çalışmaktayım. Yaz Tatilinde  ..../.../ .... ile ..../.../ ....  tarihleri arasında Almanya'ya turistik gezi ve aile ziyaretinde bulunmak istiyorum.Gerekli izinin yazılı bir şekilde verilmesini bilgilerinize arz ederim.

Dilekçenin alt veya üst kısmına tc no,kurum sicil no,pasaport no, memuriyete başlama tarihi,görev yeri,branş,doğum yeri-tarihi ekleyiniz.

Dilekçenizi kayıda girdikten Sonra Okul İdaresi Sizin İçin Yurt Dışına Çıkış İzin Formu Başlığında. Sizin Bilgilerinizin Yer Aldığı ve Tarih Aralıkları Belirtip Uygun Görülmüş Tarzında Onaylı  Bir Yazı Verecektir. ( 2 adet olsun biri yedek )

Bankada Yapılacak İşlemler:

1) 3 Aylık Maaş Hareketini Gösteren Banka Onaylı Bir Çıktı. 
2) Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi Banka Onaylı
3) Vize Sürenize Bağlı Olarak Hesabınızda Yüklü Bir Para Göstermenizde Yarar Vardır.Aksi Takdirde Turistik Ziyarete Engel Bir Sonuç Oluşabilir. (Örneğin: 1000 euro - 5000 euro )

Sigorta İşlemleri:

Yurt dışına çıktığınız ülke sizden sağlık sigortasını ister.Bu Nedenle herhangi bir sigorta şirketinden vize sürenize uygun olarak sigorta almanız gerekmektedir.örneğin : gideceğiniz tarihten 1 hafta önce ve dönüş tarihinizin 1 hafta sonrasını ekleyiniz ki daha net olsun.

örneğin: 70 günlük bir ziyaret için 3 aylık bir sigorta yaptırmak mantıklıdır.

2 adet sigorta yaptırdığınızı gösteren onaylı çıktıyı alınız.( Biri yedek )

Fotoğrafçıda Yapılacak İşlemler:
Vize İçin Aldığınızı Belirtmek Üzere 2 Adet Biyometrik Resim Çektiriniz. ( 6 lı ve 8 li    Olsun ) Bunun Sadece 2 tanesini Kullanacaksınız.

Uçak vb Bilet İşlemleri:

Almanya'ya Gideceğiniz tarih rezervasyonlu bir bilet almanız gerekecek.Bunu Bilet Firmaları Ücretsiz Bir Şekilde Vermektedir. Ama Garanti Olsun Diye siz bileti bence gidişli-dönüşlü olarak iki adet çıktılı alınız.( 1 yedek )

Otel ve Kalacak Yer İşlemleri:

Sizden Nerede Kalacağınızı ve Konaklayacağınızı isterler. İnternetten Otel  Rezervasyonu alabilirsiniz. Ama Eğer Akrabanız Size Mektup Göndermişse O mektubun Arka Kısmında Konaklama Sunacağını ve İhtiyaçlarınızı Karşılayacağını Gösteren Yerin İşaretli Olması Gerekmektedir.Çünkü Başvuru Formunda Karşı Taraf Konaklama Verecek Şeklide Bir Bölümü İşaretleyeceksiniz.Bu Kısım Önemlidir.Değilse Banka Hesabında Yüklü Bir Miktar Yoksa Sizi İnandırıcı Bulmazlar.

Başvuru Formu Doldurma İşlemleri:

Başvuru Formu İzmir,İstanbul,Ankara Başkonsolosluk Sitelerinden Çıktıları Alınır.
Gerekli Doldurmalar Düzgün Bir Şekilde Doldurulur. 

Başvuru Formu Önemli Yerleri Açıklıyorum:

20. numaralı yer : TC MEB - Okulunuz Adı-Yer- Telefon
21. numaralı yer :Turistik ve Aile Ziyareti Seçenekleri
22. numaralı yer : Boş Bırakınız.
23. numaralı yer :Sadece Almanya Yazınız.
24. numaralı yer :Tek Giriş İşaretleyince Bile Çoklu Giriş Geldi.Bu Bölüm Kalacağınız Süre Zarfında Eğer Schengen Ülkeleri Dışına ( Örneğin: O Süre İçinde Türkiyeye Geldiniz) çıkacaksanız ve tekrar geri gelecekseniz.Çoklu Olmalıdır.Yok Hayır Sadece Almanya ve Schengen Ülkeleri İse Tekli Giriş Seçilebilir.
25. numaralı yer :Gidiş - dönüş tarihlerini ekleyerek kalacağınız gün sayısını hesaplayınız. Örneğin: 63 
27. numaralı yer : İlk Kez Almanya'ya gidecekseniz Hayır.Daha önce yurt dışına çıkmışsanız ve alınmışsa Evet.Pasaportta Alınan Parmak İzi İle Alakası Yoktur.
31. numaralı yer : Size Mektubu Gönderenin Adresi-Email Adresi-Telefon Numaraları
32. numaralı yer : Şirket ve Sponsorlar İçin Akrabanızdan Mektup Gelmişse Boş Bırakınız.
33. numaralı yer : Masrafları Akrabanız Karşılayacaksa Onun Adı Soyadı. Sizde Katkıda Bulunacaksanız Kendi Adınızı Soyadınızı Yazıp ( Kendim) şeklinde belirtiniz.
Devamında: Nakit, Kredi Kartı,Ulaşım Bedeli Ödenmiştir.Ev Sahibi,31 ve 32 belirtilen.Başvuru Sahibine Konaklama Sağlanacaktır. Seçenekleri İşaretlenir.

Ve Geri Kalan Yerler Boş Bırakılır.

Aracı Kuruluş ve Konsolosluk İşlemleri:

Eğer Aracı Kuruluş ( idata ) İse İşlem Ücreti ve Pasaport Vize Ücretleri Ödenir.TL ve Euro Şeklinde ödeme yapılır. Dosyalarınızı Oraya Teslim Edersiniz.


Üzerinizde Gayri Menkul Tabusu ve Araç Ruhsatı Varsa Fotokopilerini Dosyanıza Ekleyiniz.


Haziran 2014 Tarihi İtibari İle Toplam Ortalama Masraf Ne Kadar?

1) Bilet Ücreti Gidişli Dönüşlü ( Bulacağınız Bilete Göre Değişir. 640 TL ödeyip Aldım :) ) 
2) 78 TL  3 aylık Sigorta Masrafı
3) 15 TL Resim
4) 60 Euro Vize Konsolosluk Ücreti
5) 23 Euro İdata Aracı Hizmeti

( 1000 TL Gözden Çıkarınız. )

Faydalı Olması Dileği İle Hayırlı Yolculuklar :)